Naš uspeh

Po čemu nas prepoznaju

preduzetnica godine

Naš uspeh na polju biznisa je ocena Preduzetnica godine u Vojvodini koju je Biznis baza dodelila vlasnici Male mlekara na 12. međunarodnom sajmu preduzetništva. Svoju nagradu je primila zbog entuzijazma ka održavanu tradicionalne proizvodnje, pomoći NGO projektima iz okoline i održavanja finansijskog stabiliteta svojih dobavljača.

nagrade za kvalitet

Novosadski sajam poljoprivrede je nekoliko puta ocenjivao naše proizvode. Dugogodšnji smo nosioci zlatnih, srebrnih i broznanih nagrada za naš jogurt, mleko, pavlaku i sireve.

poštena saradnja

Marija Žjak je osnovala Malu Mlekaru 1992 godine kada je postojala samo jedna privatna mlekara u Srbiji. Sa verom u kvalitetnu preradu mleka je počela sa  300 litara mleka dnevno koje su donosile komšije. Povećanje proizvodnje nije promenio ni kvalitet odkupljivanom mleka, ni kvalitet proizvodnje, ukus ili čast i poštenje u saradnji.

društveno odgovorna

Mala mlekara se razvijala postepeno, sopstvenim sredstvima, bez kredita. Procena da multinacionalne kompanije neće moći kupcima da ponude domaći ukus se pokazala kao ispravna.

Cattle in Pasture